úterý 13. července 2010

Voda 2010 - Ohře (Tršnice - Loket )

Tak jak jsme si vloni s klukama slíbili, vyrazili jsme opět na vodu, tentokrát ale, jak se říká, bez bab :) Dalo se nás dohromady osm statných a statečných a domluvili jsme se, že nejlepší bude jet tu samou řeku, jako vloni, čili Ohři. Zvolili jsme i stejnou startovací pozici (Tršnice) a za cíl jsme si dali Karlovy Vary. Pár lidí z party chtělo plout na raftu, někdo byl pro loď. Nakonec jsme objednali dvě lodě a jeden raft. Setkali jsme se v Tršnici už ve čtvrtek večer. Nejeli jsme ale všichni stejnou cestou. Já jel ze z Plzně, Méďa z Prahy a zbytek kluků z Loun. Shodou jízdních řádů českých drah, jsme se ale luxusně sešli všichni na místě téměř ve stejnou dobu. Jako překvapení se tam taky ukázal Jirka Klouček :)

Rozbili jsme tábor, trochu popili, pokecali a šli spát. Ráno nám přivezli lodě, sbalili jsme saky paky, dali si ještě jedno kafe a pivko v hospůdce a vydali jsme se na cestu.

První úsek je hodně klidný, sem tam olej, takže jsme museli pádlovat, jestli jsme se chtěli někam dostat. Nejeli jsme ale na tempo, spíše v klídku, žádnej závod. Byla pohoda, všichni spokojený, ještě neutahaný a skoro střízlivý. Teda Méďa trochu přepálil začátek, usnul na raftu a spálil se od hlavy až k patám :) Měli jsme s sebou i dva psy a myslím, že oba to zmákli dobře. Fanouš teda v jednu chvíli rezignoval ... sebral se, skočil z raftu do vody, přičubičkoval ke břehu a odcházel. No Pája pro něj raději šel, jinak by snad došel až do Loun. Po poledni se nám ztratili z dohledu Vaňous se Zdendou na lodi. S Fíšou jsme se je teda snažili dohnat, ale ani dvouhodinové tempo nám nestačilo a nikde jsme je neobjevili. Byl už podvečer, tak jsme to zapíchli v kempu. Počkali jsme na kluky na raftu a rozbili tábor. Tamti dva byli asi kilometr po proudu, tak jsme se domluvili, že na sebe ráno počkáme. V kempu jsme nijak zvlášť neřádili, pár piv a spát. V noci mě ale vzbudil Fanouš, stejně jako snad celej kemp. Nakonec jsem musel vylézt ze stanu a šel jsemho utišit.

Ráno jsme se sbalili a vypadli a čekali jsme, kde na kluky narazíme. Kempovali u ˇ4ernýho mlýna a můžu říct, že v tom stavu, v jakym byli, jsem je nečekal. Copa Vaňous, ten byl v cajku, ale Zdenda ... Asi něco špatného snědl a prohulákal prý celou noc. Dohodl se teda s Moukem na výměně. On šel na raft a Mouk k Vaňousovi na loď. V tento den, v tomto úseku už bylo i pář malých peřejí a nějaký ten jez.

Poklidným tempem jsme dopluli do kempu pod Loktem. Tentokrát jsme nestavěli ani stan. Tak jak jsme vyložili věci, tak jsme si pak k nim lehli na zem a spali. Večer proběhl docela klidně, já například jsem pil jen kofolu, byl jsem hotovej :) Ráno jsme bohužel zjistili, že nám někdo sebral 2 pádla a taky jsme tak trochu tušili, že dál už se nám plavit nechce. Stejně jsme měli už ten den vracet lodě, takže balit a pak zase vybalovat, se nikomu už nechtělo. Rozhodli jsme se teda, že vrátíme lodě hned v kempu a pojedeme domu. Pro lodě si přijeli z půjčovny Dronte za poplatek 300,- a za dvě ztracená pádla chtěli 1200,- (tímto vzkazuji tomu, kdo ty pádla sebral, že je to pěknej KRETÉN!).

Zašli jsme do Lokte na jídlo, pak jsme se přemístili na vlak a hurá domu. Cesta byla dlouhá, ale utekla myslím dobře. V Lounech na vlakáči jsem už mlel z posledního a těšil se na sprchu a spánek.

Příští vodu už asi zase pojedeme s holkama a jestli pojedeme opět Ohři (jakože nevim), tak ale minimálně právě z toho Lokte, protože za Loktem začíná ten pravý vodácký ráj. Peřeje, jezy, rychlejší voda.

Takže za rok na lodích AHÓÓÓÓÓJ!!!

P.S. Písní našeho výletu se stal megahit od Záviše - Kam jdeš s tou pilou. Kdo zná, ví :))))

Fotky zde:

Žádné komentáře: