pondělí 11. května 2009

Hořící tramvaj č. 4 v Plzni na Klatovské

V pondělí 11.5. jsem kolem půl šesté vyrazil na kole do práce. Původně jsem chtěl vzít foťák, protože občas z práce fotím východ slunce nad Plzní, ale toho dne bylo pod mrakem a tak jsem se rozhodl, nechat ho doma. Škoda že jsem netušil, jak toho budu litovat...

Sotva jsem vyjel, viděl jsem v dáli velký, tmavý a hustý sloup dýmu. Bylo mi jasné, že to se z komína nekouří. Jel jsem tedy tím směrem. Už když jsem přijížděl Máchovou ulicí, viděl jsem, jak se Klatovskou třídou valí kouř. Bylo jasné, že jsem blízko.

A opravdu, na zastávce Dvořákova už stály tři tramvaje a nemohly pokračovat dál, protože o něco níž u křižovatky hořela tramvaj. Prostřední část byla již celá v plamenech, když jsem k ní pomalu přijížděl. Z otevřených dveří se valil hustý, černý a hlavně dosti smradlavý kouř, který část ulice zahalil do tmy. Zatím co jsem si v duchu nadával, že foťák nemám s sebou, udělal jsem aspoň pár záznamů na mobilní telefon. Natočil jsem i samotný zásah hasičů, ale video je tak nekvalitní, že ho zde snad ani neuvedu. Navíc je ve formátu mp4 a při nahrání do PC mi nejde zvuk (neví někdo co s tím?).

Takže takhle "pěkně" to blaflo...

... příčina: závada na el. zařízení. Škoda: 9 900 000 korun. Více na http://www.hzspk.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=642&Itemid=1 .


Žhavé video zde:


Chtěl bych poděkovat panu Ivo Vágnerovi, který byl tak nesmírně laskav a video z mého mobilu udělal použitelné pro YouTube. Díky Ivo!

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Zdravím... k videu z MT : když ho nasdílíte, kouknu na něj a upravím... S pozdravem I.V.

Unknown řekl(a)...

Výborně! Mp4 má 7,7 MB (při převodu na avi 6,1). Teď jen kam to nasdílet. Snad bude stačit úschovna.cz Teď jsem ale bohužel v práci, tak odpoledne. Dejte mi prosím email. Děkuji vřele.

Anonymní řekl(a)...

nasdílejte raději ten original z MT. Při této velikosti by se to možná vešlo i do přílohy e-mailu, a nebo jakékoliv free úložiště(iskladka.cz, ulozto.cz). e-mail : i_va@volny.cz